Comisia de Dialog Social a Ministerului Culturii s-a reunit in data de 11 August 2016. Invitatia a fost transmisa din partea secretariatului d-lui Secretar de Stat Alexandru Oprean, dar sedinta a fost prezidata de dl. Secretar de Stat Lucian Varsandan.La aceasta intalnire a participat Presedintele FAIR-MediaSind, dl. Leonard Paduret, care a prezentat punctele de vedere referitoare la subiectele de pe ordinea de zi.*Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri a organizat joi, 11 august, la Palatul Administrativ din Baia Mare, o dezbatere publica – preconsultare comunitara cu privire la viitoarea strategie pentru un minerit modern, in contextul european actual. Ministerul Economiei are printre prioritatile din anul 2016 si promovarea Legii Minelor si a Strategiei Miniere 2017-2035, pentru care propune viziunea: Romania 2035 – tara cu minerit durabil, transparent si curat – factor de progres economic, pentru bunastarea cetatenilor.Dezbaterea a fost moderata de Mihai Sorin Gaman, director general adjunct in Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, care a realizat si o prezentare generala a temei. In deschidere, au luat cuvantul Sebastian Mihai Luput, prefectul judetului Maramures, si Gabriel Valer Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures.*Presedintele CSN MERIDIAN a participat la intalnirea cu Presedintele Camerei Deputatilor, organizata de CNMR, luni, 8 august 2016*Vineri, 4 august 2016, la Targoviste, la sediul Institutiei Prefectului, s-a desfasurat Comisia de Dialog Social Dambovita care a fost convocata la solicitarea Sindicatului Independent al Functionarilor Publici - Personal Contractual Administratie Publica Dambovita, afiliat la CSN MERIDIAN. Principalul punct de pe ordinea de zi a fost dezbaterea revendicarilor acestui sindicat cu privire la salarizarea personalului din administratia publica.* Alianta Nationala Sindicala Feroviara isi exprima ingrijorarea fata de situatia in care se afla sistemul de transport feroviar din Romania si fata de lipsa unor masuri energice si coerente pentru rezolvarea deficientelor din sistem si alinierea la standardele europene de calitate si securitate. 2 august 2016.*Joi, 28 iulie 2016, la sediul Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a avut loc o intalnire la care a participat dna. Cristiana PASCA – PALMER, Ministru; dna. Olimpia NEGRU, Secretar de Stat in MMAP; dl. Nicolae BARBIERU, Director General al Administratiei Nationale “Apele Romane”; dl. Ion POPESCU, Presedinte CSN MERIDIAN; dl. Dumitru FORNEA, reprezentantul CSN MERIDIAN in Comitetul Economic si Social European, iar din partea Federatiei APEHID, a participat o delegatie formata din dna. Nela MARINESCU, Dl. Sergiu MIHAILA si dl. Gheorghe GAVRILA.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

The European Union of Rechtspflegers, organization where the National Trade Union Federation THE JUSTICE from Romania is affiliated member with observatory status, in partnership with The National Trade Union Confederation MERIDIAN, has been set up between 14 – 16 of  March  2007 an international workshop: „ Quality and efficiency in the organization of the judicial system in States of the Council of Europe. The Contribution of rechtspflegers/court clerks.”

The main working documents was:

The workshop has been attended by  65 persons from Romania and other countries of the Council of Europe. Also during the time allocated,  the developments was under the mass-media eye which has presented  very well the aims of this european meeting.

Please see:

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design