Biroul Executiv al Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, reunit in Predeal, la data de 24 februarie 2019, a facut un apel ca sindicatele TESA din sanatate sa stranga randurile pentru ca vocea lor sa fie auzita si pentru ca nedreptatile din spitale sa inceteze. Presedintele Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, domnul Valentin Chifor l-a invitat pe Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu si pe Secretarul General al Confederatiei, domnul Dumitru Fornea sa prezinte in cadrul Biroului Executiv al acestei organizatii, principalele linii de actiune pentru solutionarea revendicarilor personalului tehnic, economic si socio-administrativ din spitalele. Secretarului General al CSN MERIDIAN i-au fost prezentate nemultumirile personalului nemedical din spitale si revendicarile acestora asa cum au fost ele formulate de U.N.S. TESA din Sanatate. Prevederile legislative aflate in vigoare, nedreptatesc grav personalul TESA, muncitorii din spitale si o parte din personalul auxiliar, aceste categorii fiind excluse atat de la acordarea sporurilor, cat si de la majorarea salariilor la nivelul anului 2022, cum se acorda deja pentru medici si asistenti medicali.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Ion Popescu, presedintele CSN Meridian: “Romania trebuie sa urmeze modelul finlandez: crestere economica prin minerit. Mineritul va deveni motorul dezvoltarii economice in Romania!” 


Bucuresti, 25 septembrie 2013. Confederatia Sindicala Nationala Meridian evidentiaza modul benefic in care Finlanda, prin strategia privind dezvoltarea industriei extractive sustenabile pe care a lansat-o in 2010 si a dezvoltat-o in 2013, isi promoveaza mineritul responsabil, in conformitate cu principiile dezvoltarii durabile. Presedintele Meridian, Ion Popescu, recent revenit de la Bruxelles de la intalnirea grupului de experti in domeniul materiilor prime din subordinea Comisiei Europene, declara: “Salut vizita domnului Prim-Ministru in Finlanda. Niciodata nu e tarziu, dar daca era in 1997, cand Guvernul de atunci s-a luptat sa stearga de pe harta minele din Romania, ar fi fost mai bine. Finlanda este un model pentru Europa. Atat prin modul cum isi promoveaza industria miniera, cat si prin standardele de minerit aurifer pe care le practica. Asa cum lor nu le este teama sa foloseasca tehnologia cianuratiei in conditii sigure pentru sanatate si mediu, tot astfel Romania trebuie sa demareze mineritul aurifer in Muntii Apuseni si nu numai”. 

Strategia industriei extractive finlandeze promoveaza o economie globala a resurselor minerale, care sa fie atat eficienta, cat si responsabila din punct de vedere social si al mediului, capabila sa genereze noi locuri de munca. Spre deosebire de Romania, in ultimii ani, in Finlanda s-au deschis mine noi, multe aflate in operare au fost dezvoltate, in paralel au fost lansate noi proiecte miniere. Industria extractiva si sectoarele aferente acesteia, inclusiv cercetarea, constituie importante motoare de crestere economica pentru Finlanda, dupa cum se arata in strategie.

Guvernul Finlandei si-a luat angajamentul de a promova exploatarea sustenabila a resurselor naturale si a inaintat Parlamentului, pe 2 decembrie 2012, un raport bazat pe Strategia industriei extractive. Obiectivele cheie din Strategia Mineralelor sunt: cresterea economiei interne, cresterea nivelului de trai a populatiei, oferirea unor solutii pentru dificultatile cu care se confrunta intreaga industrie extractiva si diminuarea riscurilor de mediu. Beneficiile mineritului aurifer din Finlanda au fost expuse in anul 2011 in Parlamentul Romaniei de catre fostul primar al localitatii finlandeze Kittila, unde se afla una din cele mai moderne mine aurifere din Uniunea Europeana. 

Presedintele CSN Meridian concluzioneaza: “Romania, prin proiectul minier de la Rosia Montana va fi un exemplu pentru mineritul aurifer din Uniunea Europeana. Proiectul minier va fi un exemplu pentru celelalte mine din Romania si, de ce nu, pentru Uniunea Europeana. Rosia Montana face cunoscuta Romania pe mapamond prin potentialul de resurse pe care il are. Proiectul acesta va fi un bun exemplu pentru celelalte mine ca Moldova Noua, Rosia Poieni, Lesul Ursului din Suceava, Altan Tepe Tulcea, etccare au nevoie sa porneasca acum. Avem nevoie ca proiectul Rosia Montana sa demareze urgent pentru intreaga industrie miniera! In loc sa infruntam saracia, mai bine am avea curaj si viziune sa valorificam resursele naturale”.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design