Biroul Executiv al Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, reunit in Predeal, la data de 24 februarie 2019, a facut un apel ca sindicatele TESA din sanatate sa stranga randurile pentru ca vocea lor sa fie auzita si pentru ca nedreptatile din spitale sa inceteze. Presedintele Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, domnul Valentin Chifor l-a invitat pe Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu si pe Secretarul General al Confederatiei, domnul Dumitru Fornea sa prezinte in cadrul Biroului Executiv al acestei organizatii, principalele linii de actiune pentru solutionarea revendicarilor personalului tehnic, economic si socio-administrativ din spitalele. Secretarului General al CSN MERIDIAN i-au fost prezentate nemultumirile personalului nemedical din spitale si revendicarile acestora asa cum au fost ele formulate de U.N.S. TESA din Sanatate. Prevederile legislative aflate in vigoare, nedreptatesc grav personalul TESA, muncitorii din spitale si o parte din personalul auxiliar, aceste categorii fiind excluse atat de la acordarea sporurilor, cat si de la majorarea salariilor la nivelul anului 2022, cum se acorda deja pentru medici si asistenti medicali.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Intalnirea a avut loc in data de 1.03.2010 la Parlamentul Romaniei si face parte dintr-o serie de actiuni pe care CSN MERIDIAN si le-a propus, solicitand asemenea intalniri si cu grupurile parlamentare ale celorlalte partide politice.

Delegatia Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, condusa de domnul presedinte Ion Popescu a fost formata din reprezentantii conducerilor federatiilor sindicale din transportul feroviar, din agricultura, din silvicultura, din industria de aparare, mineritul carbonifer si neferos, din TVR, ai sindicatului politistilor si vamesilor PROLEX, personalului TESA din sanatate, gospodarirea apelor APEHID.

Din partea UDMR au fost prezenti parlamentari, liderii grupurilor parlamentare, membrii ai comisiilor de specialitate ale Parlamentului, Ministrul Laszlo Borbely - Ministerul Mediului si Padurilor.

Liderii sindicatelor au prezentat parlamentarilor UDMR si domnului Borbely, ministru in actualul Guvern, problemele majore cu care se confrunta sectoarele economice pe care le reprezinta.

Astfel au fost formulate solicitari privind sprijinul parlamentarilor UDMR pentru:

 • deblocarea procesului legislativ privind proiectul Legii privind industria de aparare, pentru sustinerea masurilor privind relansarea activitatii economice in industria de aparare;
 • ca formatiune politica la guvernare s-a solicitat UDMR sa sustina in guvern politica pentru cresterea investitiilor publice pentru transportul feroviar.
 • exprimarea clara de catre Ministerul Mediului a pozitiei fata de proiectul de la Rosia Montana;
 • activitatea TVR si respingerea raportului sau pentru anul 2008 numai pentru criterii de audienta, comparata cu alte televiziuni comerciale, fara sa se tina seama ca TVR este un serviciu public de interes general, cu rol educativ si de formare a opiniilor pe baza de  infomatii si date stiintifice.
 • liderul sindicatului APEHID a prezentat propuneri de restructurare in domeniu care pot conduce la monitorizarea mai eficienta a bazinelor hidrografice;
 • reprezentantul sindicatului CONSILVA a solicitat sprijin pentru sustinerea actiunilor din programul de impadurire din aceasta primavara, cat si un proiect legislativ ca masura de responsabilizare si monitorizare a padurilor din proprietatea privata, pentru stoparea defrisarilor haotice.
 • liderii sindicatelor din Valea Jiului au solicitat sprijin ministrului mediului pentru sustinerea masurilor de ecologizare a haldelor de steril de la minele de carbune.
 • s-a solicitat parlamentarilor UDMR sustinerea in Parlament a amendamentelor CSN Meridian pentru proiectul Legii unice a pensiilor din sistemul public.

Domnul ministru Laszlo Borbely a raspuns solicitarilor, astfel:

 • Pentru proiectul Rosia Montana, se va deplasa la Rosia Monatana pentru analizarea la fata locului a situatiei la zi, iar un punct de vedere se va formula in momentul primirii planului de urbanism;
 • Pentru problemele de la silvicultura si gospodarirea apelor se va intalni in data de 03.03.2010 la sediul ministerului cu reprezentantii sindicatelor de la CONSILVA si APEHID;
 • In legatura cu utilizarea fondului de mediu pentru ecologizare in industria de minerit, a precizat ca sunt alocate sume foarte mari in acest sens, dar nu sunt depuse proiecte pana in prezent.

Parlamentarii UDMR au mentionat ca in comisiile din care fac parte se vor implica in rezolvarea aspectelor pe care le-am ridicat, urmand sa primeasca informari mai detaliate pentru proiectele legii privind industria de aparare si legii unice a pensiilor.

S-a stabilit ca la inceputul lunii iunie sa aiba loc o alta intalnire intre reprezentantii CSN Meridian si cei ai UDMR, pentru o evaluare a modului de solutioare problemelor discutate.   

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design