90 de ani de la evenimentele sangeroase de la Lupeni din data de 6 august 1929
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 
 • 5-6 iulie 2012, Santo Domingo, Republica Dominicana, Seminar Regional al grupurilor de interes economic si social din statele ACP (Africa, Caraibe si Pacific) si Uniunea Europeana, organizat de Comitetul Economic si Social European. Din delegatia CESE a facut parte si reprezentantul CSN MERIDIAN in cadrul acestui organism consultativ al UE.

 • 16-19 mai 2012, Frankfurt, Germania, CSN MERIDIAN a fost reprezentata la protestele de strada si manifestatiile ocazionate actiunea internationala Blockupy Frankfurt, a organizatiilor societatii civile din intreaga lume care sustin ideea ca "o altfel de globalizare este posibila". Confederatia a fost invitata de Stanga germana ( DIE LINKE ), la propunerea sindicatelor Verdi, sa aiba o interventie si sa participe la aceste manifestari.  

 • 2-3 mai 2012, Brazzaville, Republica Congo, Seminarul "Dezvoltare durabila si solidara: Rolul Consiliilor Economice si Sociale", organizat de Consiliul Economic si Social din Republica Congo, in cooperare cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Organizatia Internationala a Francofoniei si Uniunea Consiliilor Economice si Sociale si Institutiile Similare a Statelor si Guvernelor membre ale Franncofoniei.

 • 20-21 martie 2012, la Bruxelles, Belgia, Comitetul Economic si Social European a sarbatorit 50 de ani de Politica Agricola Comuna printr-o conferinta cu titlul: "PAC - 50 de ani ... si o viata inainte", care a fost onorata de prezenta dlui. Dacian Ciolos, Comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Pentru a citi raportul reprezentantului CSN MERIDIAN in CESE cu privire la acest eveniment < click aici >.

 • 27 - 28 februarie 2012, Bruxelles, Belgia, Reuniunea Comitetului de Monitorizare a Relatiilor dintre UE si grupul de state din Africa, Pacific si Caraibe din cadrul Comitetului Economic si Social European. La eveniment au participat reprezentanti sindicali, patronali si ai ong-urilor din UE si din statele ACP. Discutiile au avut ca teme: eficienta ajutorului pentru tarile in curs de dezvoltare; cresterea economica durabila si inclusiva in negocierile RIO+20; noile evolutii privind Comisia Consultativa Paritara CARIFORUM.  

 • Joi, 26 ianuarie 2012, Bruxelles, Belgia, Conferinta la nivel inalt Africa - UE pe tema materiilor prime. La eveniment au participat aprox. 250 de persoane reprezentant oragnizatii din UE si 22 de state africane. Conferinta a fost deschisa de dl. Tajani, Comisarul European pentru Industrie si Intreprinderi. CSN MERIDIAN a participat la conferinta prin intermediul reprezentantului sau in CESE.

 • Joi, 1 decembrie 2011, Bruxelles, Belgia, Intalnire la Directoratul General pentru Justitie între reprezentantii Comisiei Europene si reprezentanti ai organizatiilor membre in Uniunea Europeana a Grefierilor. Cu aceasta ocazie s-a discutat despre Proiectul de statut pentru un grefier european” propus de E.U.R. si posibilitatile de promovare a acestuia de catre institutiile europene abilitate. Reprezentantii DG JUSTITIE au avut prezentari cu privire la: programele europene de formare judiciara, portalul E-justice, instrumentele europene relevante pentru cooperare judiciara, accesul la justitie al cetatenilor.

 • 30 noiembrie 2011, Parlamentul European, Bruxelles, Belgia, Cina cu dezbatere pe tema: "Minerit responsabil si durabil in Europa", organizata de dl. Paul Rubig, membru al Parlamentului European. Au fost facute prezentari in favoarea industriei miniere de catre: dl. Abraao Carvalho, directorul Unitatii G3 - Metale, Minerale si Materii Prime, din cadrul Directiei Generale pentru Intreprinderi si Industrie a Comisiei Europene; dna. Corina Hebestreit, Director Euromines; dl. Ionel Blanculescu, fost ministru in Romania si dl. Andras Krolopp, Consilier organizatie neguvernamentala CEE web. Reprezentantul CSN MERIDIAN, a intervenit in dezbaterile care au urmat. La discutii  au mai participat si dna. Adriana Ticau, europarlamentar social-democrat si dl. Marius  Eugen Opran, Confederatia Patronala UGIR 1903.
 • 29 noiembrie 2011, Palais d'Iena, Paris, Franta, Reuniunea extraordinara a grupului lucratorilor din Comitetul Economic si Social European. Reprezentantul CSN MERIDIAN in CESE a participat la acest eveniment si a avut o interventie in a doua sesiune de lucru. Din Romania, a mai participat si dl. Sabin Rusu, Secretar General al CSDR.
 • 21-23 noiembrie 2011, Lome, Republica Togo, Adunarea Parlamentara Comuna ACP-EU. Reprezentantul CSN MERIDIAN in Comitetul Economic si Social European, a facut parte din delegatia care a reprezentat comitetul la aceasta reuniune. Pentru a citi raportul delegatiei faceti < click aici >.
 • 14-18 septembrie 2011, Bucuresti, Romania, Adunarea generala a Uniunii Europene a Grefierilor (E.U.R.). A fost pentru prima data in istoria de 44 de ani a acestei organizatii profesionale europene cand cel mai important eveniment statutar anual s-a desfasurat intr-o tara din Europa de Est-Romania. CSN MERIDIAN a determinat si a contribuit la organizarea acestui eveniment in Romania.
 • 20 iulie 2011, Varsovia, Polonia, Conferinta pe tema politicilor de transport in Uniunea Europeana organizata sub auspiciile Presedintiei Poloneze a U.E. CSN MERIDIAN a fost reprezentata la acest eveniment.  
 • 5-7 iulie 2011, Bruxelles, Belgia, reuniunea Comitetului pentru relatiile cu grupul de state din Africa, Caraibe si Pacific din Comitetul Economic si Social European. Reprezentantul CSN MERIDIAN in CESE este membru in acest comitet.
 • 2-4 iunie 2011, Munchen, Germania, Reuniunea consultativa a vicepresedintilor Uniunii Europene a Grefierilor
 • 26 mai 2011, Bruxelles, Belgia, Saptamana verde organizata de Comisia Europeana - Deseurile miniere: cresterea eficientei industriei miniere din Unniunea Europeana. Pentru a vizualiza interventia reprezentantului CSN MERIDIAN in CESE < click aici >
 • 23-24 martie 2011, Franta, Vizita de informare la centrul de reciclarea a deseurilor radioactive din Le Hague, Normandia.
 • 10 martie 2011, Budapesta, Ungaria, Seminar international cu tema: "Nevoile utilizatorilor, de date si servicii privind energia si mineralele". Reprezentantul CSN MERIDIAN in Comitetul Economic si Social European a avut o interventie de 20 de minute <click aici>.  Pentru mai multe informatii referitoare la acest seminar  <click aici>.
 • 1 martie 2011, Bruxelles, Belgia, Conferinta europeana pe tema materiilor prime cu titlul: Ce trebuie sa facem pentru ca sa facem fata cursei globale pentru materii prime? Pentru mai multe detalii referitoare la acest eveniment < click aici >.
 • 27 ianuarie 2011, Bruxelles, Belgia, Reuniunea grupului de contact pentru relatiile UE cu tarile din regiunile Africa, Pacific si Caraibe (ACP) din cadrul Comitetului Economic si Social European. La eveniment au participat atat membrii din UE a grupului ( din care a facut parte si reprez. CSN MERIDIAN ) cat si membrii desemnati de tarile din aceste regiuni.
 • 26 ianuarie 2011, Bruxelles, Belgia, Audiere Publica pe tema Materiilor Prime organizata de Comisia pentru Industrie, Cercetare si Energie a Parlamentului European.Pentru agenda evenimentului faceti < click aici >.Conferinta Europeana pe tema sigurantei in aviatie. Pentru mai multe detalii legate acest eveniment < click aici >.
 • 11 ianuarie 2011, Bruxelles, Belgia, Seminar consultativ cu actorii nestatali pe tema Cartii Verzi, a Comisiei Europene, privind Politica de Dezvoltare a UE. Reprezentantul CSN MERIDIAN a fost raportorul CESE pentru tema: " Factori de crestere economica inclusiva in tarile in curs de dezvoltare afectate. Pentru agenda evenimentului feceti < click aici >.
 • 9 decembrie 2010, Bruxelles, Belgia, participarea reprezentantului CSN MERIDIAN in CESE la reuniunea organizata de Comisia Europeana, Directoratul General pentru Industrie si Intreprinderi pe tema Comunicarii Comisiei COM ( 2010 ) 546 final. Strategia UE 2020 vizeaza abordarea provocarilor cu care se confrunta UE si identificarea actiunilor prioritare pentru a raspunde acestora. Comisia Europeana a propus deja 7 actiuni prioritare. In acest context, una dintre prioritatile identificate: Politica Industriala, Inovarea si Utilizarea Eficienta a Resurselor, vizeaza aspecte care vor trebui sa fie integrate in viiitoarea Strategie UE privind Materiile Prime. DG Industrie si Intreprinderi a elaborat un document de lucru pentru a veni in sprijinul dezbaterilor pe tema Prteneriatului pentru Inovare, din perspectiva rolului si locului materiilor prime in cadrul acestuia.
 • 8 decembrie 2010, Bruxelles, Belgia, Consiliul de Conducere al Confederatiei Europene a Sindicatelor Independente care a fost prezidat de domnii Peter Heesen si Fritz Neugebauer.
 • 2-3 decembrie 2010, Ruse, Bulgaria, Conferinta pe tema mobilitatii si a transportului durabil organizata de Universitatea din Ruse in cooperare cu Directoratul General pentru Transport din cadrul Comisiei Europene. Reprezentantul CSN MERIDIAN in CESE a avut o interventie in cadrul evenimentului. Cu aceasta ocazie, reprezentantul nostru a informat audienta cu privire la faptul ca CSN MERIDIAN a fost unul dintre initiatorii realizarii proiectului privind o noua legatura feroviara si rutiera intre Romania si Bulgaria prin sub-traversarea Dunarii la Giurgiu - Ruse.
 • 30 noiembrie 2010, Bruxelles, Belgia, Audiere Publica cu tema: Rosia Montana in pericol organizata de europarlamentarul Daciana Sarbu, EUROPA NOSTRA si Pro Patrimonio. CSN MERIDIAN a participat la dezbateri si a prezentat argumente in favoarea continuarii activitatilor miniere la Rosia Montana, in conditiile in care se respecta legislatia de mediu si se asigura un nivel satisfacator de protectie pentru patrimoniul arheologic si cultural din aceasta zona. Discutiile au fost moderate in mod exemplar de dl. Denis de Kergorlay, Presedintele Executiv al Europa Nostra.
 •  23 noiembrie 2010, Bruxelles, Belgia, Conferinta cu tema: Constientizarea opiniei publice cu privire la tehnologiile de Captare si Stocarea Carbonului si a aplicatiilor practice ale acestora in cazul generarii de energie electrica prin intermediul combustibililor fosili.
 • 18 noiembrie 2010, Bruxelles, Belgia, Audiere Publica in Parlamentul European pe tema Materiilor Prime organizata de Grupul Partidului Popularilor Europeni din PE.
 • 17 noiembrie 2010, Charleroi, Belgia, Seminar incadrul Presedintiei Belgiene a UE: Impactul regional al restructurarilor industriale din punct de vedere socio-economic si cultural.
 • 8 noiembrie 2010, Bruxelles, Belgia, Seminar pe tema gestionarii deseurilor nucleare si imbunatatirea atitudinii publicului fata de aceasta activitate.
 • 2 noiembrie 2010, Bucuresti, Romania, Seminar al Fondului Monetar International privind reforma pietei muncii cu participarea organizatiilor sindicale din Romania. Printre vorbitori: dl. Jeffrey R. Franks, Seful Misiunii FMI pentru Romania, dl. Mark Allen, Reprezentant FMI, Biroul Regional din Varsovia; dna. Silvia Zucchini, Ofiter Relatii Publice din cadrul departamentului pentru Relatii Externe FMI; dl. Robert Kyloh, Consilier Economic Principal, Departamentul de Integrarea al Organizatiei Internationale a Muncii, dl. Catalin Pauna, Economist Principal, Biroul Bancii Mondiale din Bucuresti.
 • 29 octombrie 2010, Dublin, Irlanda, un reprezentant al CSN MERIDIAN a participat la lucrarile Consiliului de Conducere al Fundatiei Europene pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si de Munca. Reuniunea a fost marcata de finalizarea mandatului de Director al domnului Jorma Karppinen si inceputul mandatului noului Director, dl. Juan Menendez - Valdez Alvarez.
 • 26 octombrie 2010, Essen, Germania, Audiere publica organizata de Comitetul Economic si Social European cu tema: " Tranzitia de la industriile grele la industriile creative. Una dintre principalele teme de discutie a fost legata de modul in care s-au restructurat activitatile miniere si siderurgice din regiunea Ruhr. Investitiile publice masive ale Germaniei in aceasta zona si crearea unui cadru favorabil companiilor nationale si internationale pentru investitii au contribuit la crearea unui model de succes care ar putea fi folosit ca sursa de inspiratie si de state cum ar fi Spania si Romania. Tranzitia de la industriile grele la industriile creative a insemnat pentru lucratori si sindicate o transformare din " clasa muncitoare in clasa creativa ".
 • 18-19 octombrie 2010, Bruxelles, Belgia, Conferinta la nivel inalt cu tema: " Anticiparea si gestionarea restructurarii intr-un mod responsabil din punct de vedere social - Un nou parteneriat pentru pastrarea locurilor de munca ". Delegatia CSN MERIDIAN  a fost compusa din dl. Adrian Nania, Vicepresedintele CSN MERIDIAN si presedinte al Federatiei Unirea care reprezinta sindicate din industria de aparare; dl. Cristian Albu, Presedintele sindicatului " Viitorul Mineritului " de la Rosia Montana si de dl. Dumitru Fornea, Secretar Confederal responsabil cu Relatiile Internationale ale CSN MERIDIAN. Conferinta a fost organizata in comun de Presedintia Belgiana a Consiliului Uniunii Europene si de Comisia Europeana iar scopul acesteia a fost sa dezbata impreuna cu partenerii sociali, reprezentanti ai Statelor Membre si ai institutiilor UE, modul in care UE, SM, partenerii sociali, companiile si lucratorii vor face fata provocarilor datorate restructurarilor corporatiilor in contextul unor transformari economice profunde si rapide precum si masurile ce se impun a fi luate pentru ca aceste restructurari sa se desfasoare intr-un mod responsabil din punct de vedere social si favorabil ocuparii.
 • 29 septembrie 2010, Parlamentul European, Bruxelles, Belgia, Conferinta Europeana pentru Dezvoltarea Spatiului Digital European. Evenimentul s-a focalizat asupra rolului si locul stiintei, inovatiei, culturii si artei in era digitala.
 • 17 septembrie 2010, Palais d'Egmont, Bruxelles, Belgia, " Rolul partenerilor sociali in elaborarea, implementarea si monitorizarea Strategiei Europa 2020 ", seminar organizat datorita colaborarii dintre Comitetul Economic si Social European, Consiliul National al Muncii si Consiliul Economic din Belgia, cu sprijinul Presedentiei belgiene a Consiliului Uniunii Europene. Printre participanti merita mentionati: dl. Maros Sefcovic, Vice-presedintele Comisiei Europene, dna. Joielle Milquet, Ministrul belgian al Ocuparii si pentru Egalitatea de Sanse, dl. Steven Vanckere, Ministrul belgian al Afacerilor Externe, dl. Mario Sepi, presedintele CESE si dl. Robert Tollet, Presedintele Consiliului Economic Belgian. Din Romania, la seminar au participat dl. Florian Costache-Presedintele CES, dl. Marin Suliman-Secretarul General CESE, dl. Laurentiu Plosceanu-Presedinte ARACO si reprezentantul CSN MERIDIAN in CESE.
 • 7-9 iulie 2010, Addis Ababa, Etiopia, Al 11-lea Seminar regional al grupurilor de interes economic si social din tarile ACP ( Africa, Caraibe, Pacific ) si Uniunea Europeana. Evenimentul a fost organizat de Comitetul Economic si Social European. Reprezentantul CSN MERIDIAN in CESE, a fost invitat sa participe la lucrarile seminarului. Principalele teme de dezbatere s-au referit la oportunitatile si provocarile rezultate din A doua revizuire a Acordului de la Cotonou, document care traseaza directiile de actiune pentru dezvoltarea relatiilor de cooperare intre Statele Membre ale Uniunii Europene si statele africane. S-au dezbatut in special articolele din acord ce privesc liberul schimb intre UE si Africa iar discutiile au fost marcate de pesimismul delegatilor statelor africane in legatura cu aceasta propunere europeana. Se pune intrebarea daca un regim de liber schimb intre cele doua continente ar favoriza intradevar economiile statelor africane si ar impulsiona exporturile acestor tari catre Statele Membre ale UE. Delegatii africani considera, ca in fapt, un asemenea regim de liber schimb ar favoriza doar companiile europene care vor beneficia de avantajul tehnologic pe care il au si de dimensiunea mica a industriei din tarile africane pentru a transforma aceste tari in simple piete de desfacere a produselor din Europa fara sa permita dezvoltarea unor capacitati de productie proprii. Bineinteles ca argumentele unor delegati europeni au fost tocmai in sensul de a demonstra contrariul. Din perspectiva noastra insa, adevarul este undeva la mijloc. Probabil ca un regim de liber schimb al UE cu Africa ar putea impulsiona schimburile comerciale cu tarile din regiune, insa, in acelasi timp, ar putea sa contribuie la subminarea unor activitati economice specifice care in momentul actual sunt intreprinse de producatori locali. O schema de liber schimb cu Africa trebuie sa fie asimetrica daca UE pretinde ca vrea sa ajute cu adevarat tarile de pe acest continent. Interdependenta economica si relatiile de schimb reciproc avantajoase sunt cheia dezvoltarii economice si sociale a Africii, nu doar programele de ajutor sau donatii care in final, dupa cum s-a observat de-a lungul timpului, nu sunt decat pomeni generoase pentru unele guverne corupte din statele africane.
 • 25 iunie 2010, Bruxelles, Belgia, reuniunea Grupului pentru Materii Prime organizat la nivelul Directoratului General pentru Industrie si Intreprinderi a Comisiei Europene. Reprezentantul CSN MERIDIAN in Comitetul Economic si Social European a participat la aceasta reuniune in calitate de raportor al CESE pentru avizele Industria miniera ne-energetica in Europa si Initiativa privind Materiile Prime. Pentru a vizualiza agenda ordinea de zi a intalnirii faceti < click aici >.
 • 16,17,18 iunie 2010, Madrid, Spania, “ Conferinta Europeana cu privire la Minerale – Initiativa privind materiile prime. Acces durabil la resursele minerale din Europa.” Evenimentul a fost organizat de Ministerul Industriei, Turismului si Comertului din Spania, in cadrul programului Presedentiei spaniole a Uniunii Europene. Reprezentantul CSN MERIDIAN in CESE a prezidat unul dintre panelele de discutii. Conferinta a fost inchisa de dl. Antonio Tajani, Vicepresedintele Comsiei Europene, comisarul responsabil pentru industrie si de dl. Miguel Sebastian, ministrul spaniol de resort. Lucrarile conferintei s-au concluzionat cu Declaratia de la Madrid privind Materiile Prime 2010.  
 • 2 - 18 iunie 2010, Geneva, Elvetia, a 99 a Conferinta Internationala a Muncii a Organizatiei Internationale a Muncii. CSN MERIDIAN este reprezentata la lucrarile conferintei de dl. Ion Albu, Presedintele Executiv al Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN. 

 • 2 iunie 2010, Bruxelles, Belgia, Audierea publica in Parlamentul European cu tema: “ Finantarea caii ferate, principala provocare pentru un sistem de transport feroviar european durabil “- la invitatia Comunitatii Europene a Cailor Ferate.

 • 5 mai 2010, Bruxelles, Belgia, interventie  in cadrul intalnirii consultative organizate de europarlamentarul Jean Marian Marinescu pentru fundamentarea opozitiei la Propunerea de Rezolutie privind interzicerea generala in UE, a utilizarii in minerit, a tehnologiilor ce utilizeaza lesierea cu cianuri.  

 • 28 aprilie 2010, Bruxelles, Belgia, Interventia reprezentantului CSN MERIDIAN in CESE, in cadrul dezbaterii “ Ce fel de Politica Agricola Comuna dupa 2013? ”, in Sesiunea Plenara a CESE din aprilie 2010, in prezenta dlui. Dacian Ciolos, Comisarul European responsabil cu agricultura si dezvoltarea rurala
 • 24-25 martie 2010, Kiev, Ukraina, Seminar cu tema: “ Rolul societatii civile in relatiile UE-Ukraina. Mutatiile industriale si criza economica in Ukraina ”
 • 18-19 martie 2010, Bruxelles, Belgia, Conferinta cu tema:” O foaie de parcurs a Uniunii Europene pentru recuperarea economica si sociala.
 • 3 martie 2010, Bruxelles, Belgia, Audierea publica cu tema: “ Investigarea si prevenirea incidentelor si accidentelor din aviatia civila”. Reprez.CSN MERIDIAN in  CESE este moderator in cadrul acestui eveniment
 • 25 februarie 2010, Bruxelles, Belgium, “ ProMine Information Day ”, un eveniment organizat cu scopul de a facilita legaturile intre platformele tehnologice europene, observatoarele geologice nationale si industria extractiva. Sumarul evenimentului in engleza < click aici >. Pentru documentele in engleza prezentate in cadrul evenimentului facti < click aici >
 • 26 ianuarie 2010, Bruxelles, Belgia,  Audierea publica cu tema: “ Transformarea Europei intr-un lider in mineritul durabil si responsabil ”, organizata la initiativa doamnei Adina Valean, vice-presedinta grupului liberalilor din Parlamentul European si membra a Comisiei pentru Industrie, Cercetare si Energie. Reprez. CSN MERIDIAN in CESE a fost speaker in cadrul acestui eveniment
 • 9 decembrie 2009, Bruxelles, Belgia, Conferinta cu tema “ Coridoare verzi de transport – catre un transport de marfa neutru din punct de vedere al efectelor asupra climei”. Eveniment organizat de Media Consulta pentru Comisia Europeana – Directoratul General pentru Mediu 
 • 25 noiembrie 2009, Bruxelles, Belgia, Forumul European al Mineralelor
 • 15-16 octombrie 2009, Bruxelles, Belgia, Conferinta care a avut ca tema principal : Programul Spatial European EGNOSS/GALILEO, GMES si explorarea spatiului. La eveniment a participat si presedintele Comisiei Europen, dl. Jose Manuel Barroso
 • 14 octombrie 2009, Bruxelles, Belgia, Audierea publica cu tema: “ Deschiderea pietelor pentru transportul feroviar de pasageri “. Eveniment organizat de Asociatia Europeana a Administratorilor de Infrastructura Feroviara si CESE.  Reprez. CSN MERIDIAN in CESE a fost speaker in cadrul acestui eveniment
 • 18 iunie 2009, Bruxelles, Belgia, Reuniune consultativa, pe tema coridoarelor europene pentru transport feroviar de marfa, cu Secretarul Genearal al CLECAT ( Asociatia Europeana pentru Servicii de Transport, Logistica si Vami ) 
 • 26 ianuarie 2009, Bruxelles, Belgia, Conferinta cu tema: Pozitia societatii civile cu privire la energia nucleara
 •  13-14 noiembrie 2008, Paris, Franta, Audiere publica pe tema securitatii alimentare
 • 31 octombrie 2008, Bucuresti, Romania, Forumul organizatiilor neguvernamentale din Regiunea Marii Negre
 • 29 septembrie 2008, Bruxelles, Belgia. Conferinta pe tema politicilor europene privind comertul cu materii prime neenergetice, organizata de Directoratul General pentru Comert. MERIDIAN a fost reprezentata la acest eveniment de reprezentantul sau in Comitetul Economic si Social European care este in acelasi timp si raportor pentru un aviz al acestui organism pe tema pusa in dezbatere in cadrul conferintei mai sus mentionate. La eveniment au participat aprox. 200 de persoane din Europa si din intreaga lume. Printre vorbitori: Dl. Peter Mandelson, Comisarul European pentru Comert Exterior, Dl. David O'Sullivan, Directorul General  DG Comert din cadrul Comisiei Europene, Dl. John Grant, Presedinte BHP Billiton Europa, Dl. Patrick Hennessy, Director DG Intreprinderi, etc.  
 • 25-26 septembrie 2008, Riga Letonia. Primul Forum al Societatii Civile Organizate a Tarilor Baltice. Din Romania, au participat Dl. Fornea Dumitru, reprezentantul CSN MERIDIAN in Comitetul Economic si Social European si dl. Eugen Luncan, reprezentantul Asociatiei Angel in CESE. Pentru a accesa programul in limba engleza faceti < click aici >.
 • 22 septembrie 2008, Bruxelles, Belgia. Audiere publica cu titlul: Care va fi evolutia reala a preturilor la produsele agricole si alimentare ?  Evenimentul a fost organizat pentru a raspunde necesitatilor de informare in scopul elaborarii unui aviz al Comitetului Economic si European pe acesta tema. Principalele intrebari la care trebuie sa se raspunda in acest aviz cerut de Presidentia Franceza a UE: De ce au crescut preturile la alimente ? Sunt biocombustibilii responsabil pentru cresterea preturilor? Ar trebui ca Uniunea Europeana sa-si regandeasca obiectivele in ceea ce priveste utilizarea biocombustibililor? Ce ar putea sa faca UE pentru a ajuta fermierii din tarile in curs de dezvoltare? Utilizeaza UE in mod corespunzator regulile antitrust pentru a combate cresterea preturilor la alimente?
 • 9 septembrie 2008, Atena, Grecia. Intalnire a Dir. Departamentului de Rel. Internationale a CSN MERIDIAN cu Secretarul General al Federatiei Sindicale Mondiale, dl. George Mavrikos si cu dl. Valentin Pacho, Secretar General Adjunct. Scopul vizitei a fost cunoasterea reciproca in vederea extinderii ariei relatiilor sindicale a celor doua organizatii. FSM are organizatii sindicale afiliate in state in care, dupa 1989, miscare sindicala din Romania,  a pierdut legatura. Interesul CSN MERIDIAN este de a dezvolta relatii de colaborare si prietenie cu cat mai multe organizatii sindicale si de a-si aduce contributia la creare unei miscari sindicale globale solidare.
 • 8-9 septembrie 2008, Atena, Grecia. Conferinta Bienala a Comitetului Economic si Social European desfasurata sub genericul: " Antreprenoriat cu fata umana ". Evenimentul a marcat incheierea mandatului de presedinte al CESE a dlui. Dimitris Dimitriadis membru al grupului angajatorilor si inceperea mandatului noului presedinte al Comitetului, dl. Mario Sepi, membru al grupului lucratorilor. La conferinta au participat aproximativ 200 de persoane din intreaga Europa printre personalitatiile care au luat cuvantul numatandu-se: Dl. Kostas Karamanlis, Primul Ministru al Republicii Elene, dl.Christos Folion, Min. grec pt. Dezvoltare, dl.Dimitris Dimitriadis, presedinte CESE, dna. Viviane Reading, dl. Stavros Dimas, Meglena Kuneva, Danuta Hubner- membri ai Comisiei Europene. Din Romania la eveniment au participat: dl. Fornea Dumitru, reprez. CSN MERIDIAN in CESE, dl. Laurentiu Plosceanu, reprez ARACO in CESE, dl. Cristian Parvulescu, dl. Florian Costache, Vice-Presedinte al Consiliului Economic si Social din Romania.
 • 6 mai 2008, Bruxelles. Un reprezentant al CSN MERIDIAN a participat la lucrarile Grupului de lucru pentru Industria Extractiva in Uniunea Europeana organizat de Directoratul General pentru Industrie si Intreprinderi din cadrul Comisiei Europene. Discutiile desfasurate in acest cadru au facut parte din procesul de consultare initiat de Comisie in perspectiva elaborarii unei noi Comunicari cu privire la industria extractiva ne-energetica in Uniunea Europeana. 
 • 16-18 aprilie 2008, Lima, Peru. Directorul Departamentului de Relatii Internationale al Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN  a participat in calitate de delegat al Comitetului Economic si Social European la a 5-a reuniune a societatii civile organizate Uniunea Europeana - America Latina. Pentru interviul acordat de reprezentantul nostru in CESE, va rugam faceti  < click aici >. Pentru declaratia de la Lima in engleza, va rugam faceti < click aici >.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design